8 februari 2007 8 februari 2007

China uncovered

“Het zwaartepunt van de machtsverhoudingen zal over een aantal jaren meer van het Westen naar het Oosten opschuiven. China, India en Japan zijn de actoren die geleidelijk machtiger worden. De Chinese economie bijvoorbeeld groeit jaarlijks met 9%. Wat gebeurt daar allemaal? En hoe moeten we daar mee omgaan?”

Snelst groeiende economie ter wereld

China is vandaag de dag onderwerp van gesprek. Met de snelst groeiende economie ter wereld biedt China mogelijkheden te over voor westerse bedrijven!

Daarom organiseerde alumnivereniging BE’ER op 8 februari een China congres in het AFAS Da Vinci Theater in Leusden. Het was ondanks het weeralarm een geslaagde en boeiende avond!

Cultuurverschillen tussen Europa en Azië zijn groot!

Het thema van het congres was: de (zakelijke) cultuurverschillen tussen Europa en Azië. Tijdens deze avond werd er een spectaculair programma gepresenteerd met lezingen van twee prominente sprekers:

  • De heer B. Belder, Europees Parlementslid.
  • De heer P. Rademaker, President Sales & Projects VMI Group Holland.

Belder is Chinakenner bij uitstek

Belder is lid van de Commissies Buitenlandse Zaken, plaatsvervangend lid van de Commissies Internationale Handel, Constitutionele zaken en Regionaal Beleid. Door zijn vele reizen naar en onderzoeken in China is hij een Chinakenner bij uitstek.

Is strategisch partnerschap tussen de EU en China mogelijk?

Onlangs heeft de heer Belder voor het voltallige Europees Parlement een rapport gepresenteerd naar aanleiding van de betrekkingen tussen Europa en China. Belder zegt: “Een reëel strategisch partnerschap tussen de EU en China veronderstelt wederzijdse geloofwaardigheid, stabiliteit en verantwoordelijkheid.” Hij gaf zijn kritische blik op het zakenleven in China. Vooral de woorden harmonie en disharmonie stonden centraal in zijn verhaal.

Rademaker toont een blik in de cultuur van de Chinese zakenwereld

Piet Rademaker vertelde op inspirerende wijze over de zakelijke cultuurverschillen met China door de ogen van de ondernemer. Zijn verhaal werd gekenmerkt door zijn bijzondere ervaring met China. De vele anekdotes werden enthousiast ontvangen bij het publiek.

Stand-up comedian Reeder toont visie op China als groeimarkt

Tussen de gastsprekers door gaf de stand-up comedian Jitze Reeder zijn visie op China als mogelijke groeimarkt. Dit leverde hilarische momenten op. Hij maakte gebruik van bijzondere stellingen waarop het publiek door middel van een stemkastje kon stemmen. Deze interactie zorgde voor enthousiaste reacties.

Volgend jaar weer: een gedurfde uitdaging!

“Een succes!” “Inspirerend!” “Ludiek en zeer interessant” “Volgend jaar zijn jullie weer welkom in AFAS-theater met een dergelijk geweldig event”, roept Herman Zondag, AFAS-ERP software, vol enthousiame uit. Het bestuur heeft alleen maar enthousiaste reacties ontvangen naar aanleiding van dit event. Zeker is dat het bestuur volgend jaar weer een evenement van dezelfde kwaliteit als ‘China Uncovered’ neer willen zetten. “Wij willen grootse sprekers en toplocaties voor onze leden en relaties organiseren”, zo spreekt het bestuur. Een gedurfde uitdaging!

De organisatie

Dit evenement werd georganiseerd door zeven enthousiaste studenten van de Hogeschool Arnhem en Nijmege (HAN). Deze projectgroep bestaat uit vijf Commerciële Economie studenten en twee Communicatie studenten. Samen vormden zij een goed team om een spectaculair evenement als dit neer te zetten. Dit evenement voerden zij uit in opdracht van BE’ER, de alumnivereniging voor oud-studenten Bedrijfseconomie van de HAN.

Marieke Huisman, bestuurslid Alumnivereniging BE’ER

© 2015 - BE'ER