18 april 2006 18 april 2006

Bankiers en hun aandachtspunten bij de financiering van een onderneming

Op dinsdag 18 april was het weer zover, een nieuwe activiteit. Het betrof ditmaal de workshop ‘Bankiers en hun aandachtspunten bij de financiering van een onderneming’ verzorgd door Klaas Kroot en Katja Godschalk van het training- en adviesbureau Kroot & Egberink.

Workshop Kroot & Egberink

De heer Kroot en mevrouw Godschalk slaagde erin op een boeiende en interactieve manier de ondernemer te informeren over het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering. BE’ers uit diverse sectoren binnen het bedrijfsleven waren vertegenwoordigd.

Naast alumni zijn ook een aantal aspirant-leden, de 4e jaars studenten, aanwezig. Aanwezigen verrijkte de avond met het inbrengen van praktijkvoorbeelden en hun persoonlijke ervaring met banken binnen het Nederlandse bedrijfsleven. Mede hierdoor werd de workshop extra interessant en leerzaam.

Wat dien ik bij een financieringsverzoek in?

De workshop lichtte een flinke tip van de ondoorzichtige bancaire financieringssluier op. Er werd duidelijk en gestructureerd uiteengezet naar welke punten de bank kijkt, wanneer een (startend) ondernemer een financieringsverzoek indient. Dit werd verduidelijkt aan de hand van het door Kroot & Egberink ontworpen ‘pijleroverzicht’. Uiteraard werd er ook uitvoerig besproken hoe een kredietaanvrager de bank het beste kan benaderen. Kortom een leerzame avond voor potentiële starters, mensen werkzaam binnen de financiële branche en geïnteresseerden. Bij de bank is succes nu verzekerd.

 

© 2015 - BE'ER