8 maart 2018 8 maart 2018

Bedrijfsbezoek Capgemini

Op 8 maart vond het bedrijfsbezoek vanuit BE’ER plaats bij Capgemini in Utrecht. Tijdens deze bijeenkomst stond het thema innovatie in de IT centraal. Met een ruim aantal bezoekers, waaronder studenten van zowel het 2e, 3e als 4e jaar, kijken wij terug op een geslaagd evenement.

Graag willen wij Capgemini bedanken voor het faciliteren van de gehele bijeenkomst en de waardevolle inhoudelijke bijdrage. Ook gaat onze dank uit naar BE’ER-lid Judith Scholtens (werkzaam bij Capgemini), zij heeft ons uitgenodigd voor dit bedrijfsbezoek.

Introductie Capgemini:

Nadat we de bijeenkomst waren gestart met het nuttigen van een heerlijk buffet op locatie, kwam er een introductie aan bod waarbij Mildo en Judith een eerste indruk gaven van Capgemini.

Mildo – Unit manager PBS NL-SAP.

Capgemini is een van ’s werelds grootste leveranciers van consulting-, technologie- outsourcing- en local professional services. De groep gerelateerde omzet is €12,9 miljard en het bedrijf heeft 199.700 werknemers in 2017.

Judith Scholtens – SAP FI consultant.

Judith werkt sinds maart 2014 met veel plezier bij Capgemini als SAP Finance consultant op internationale implementatie, roll-out en carve-out projecten. Naast dat ze vertelde over haar werk-ervaringen van de uitgevoerde projecten bij Capgemini maakte ze ons bekend met de 7 kernwaarden binnen Capgemini: eerlijkheid, durf, vertrouwen, vrijheid, teamgeest, eenvoud en plezier.

 

De Capgemini Applied Innovation Exchange CoZone; een pragmatische invulling voor toegepaste innovatie:

Henk Vermeulen – lead of the Capgemini Applied Innovation Exchange.

Henk vertelde gepassioneerd over zijn jarenlange werkzaamheden bij Capgemini en hoe hij ‘the Capgemini Applied Innovation Exchange’ heeft opgezet en leidt. Hij vertelde hoe zij op een kortcyclische en dynamische manier de mogelijkheden en toepassingen van nieuwe technologieën die populair, innovatief en relevant zijn voor Capgemini’s klanten verkennen. Hierbij kwamen technologieën ter sprake zoals, Blockchain, Virtual Reality, Machine Learning, IoT (Internet of things) drones etc.

 “Diverse technologieën worden ontwikkeld en in de markt neergezet door verschillende technologiebedrijven. Waar Capgemini zich op focust en onderscheid is het toepassen van die technologieën om er bedrijfsbetekenis aan te geven/ er waarde aan te hangen”.

Robot Process Innovation: 80% van de routinematige werkzaamheden kan een robot zo overnemen en het voert dezelfde handelingen (foutloos) 10 keer zo snel uit en 24/7.

Intelligence Process Innovation (is de volgende stap): we laten de machines meekijken hoe de overgebleven mensen de overige 20% aan overgebleven werkzaamheden (moeilijkere taken) uitvoeren. Als de robot dit doorheeft dan neemt het ook de overige 20% van de taken over.

The future of Finance in SAP

Erik van den Berg – SAP Solution Architect Finance.

Erik heeft ons waardevolle inzichten gegeven over de toekomst van Finance in SAP. De manier van werken wordt slimmer, simpeler en veiliger. De Cloud biedt ondersteuning om het financiële systeem meer flexibel en veiliger te maken. Alle data, data-simulaties en modelleringshulpmiddelen zullen geïntegreerd worden in een systeem.

“Het vakgebied Finance wordt meer data gedreven”.

  • Overal toegang tot de data wanneer je maar wilt.
  • Data-analytics en datascience vormen de basis om te reageren op veranderingen.
  • Real-time inzicht (je wilt niet wachten op het eind van de maand voor de rapportages).
  • Inzicht in steeds specifiekere prestaties.
  • Zowel interne als externe data kan gebruikt worden om forecasting (continue) uit te voeren.

“In deze digitale wereld streven we naar betere informatie op een snellere en gepersonaliseerde manier”.

SAP HANA (High Performance ANalytic Appliance) is een compleet nieuw ontworpen platform voor real-time business. Hiermee heeft uw bedrijfsvoering real-time toegang tot informatie door het in lijn brengen van transacties, analyses, planning en voorspelling op een enkelvoudige in-memory database.

Bovenstaande is de toekomst waar het vakgebied Finance mee te maken krijgt. Is your organization ready for digital finance?

SAP Leonardo

Lando Steenbergen – SAP Architect

Lando trapte af met een van de meest besproken onderwerpen van de afgelopen tijd, de Bitcoin.

  • Bij 2 bedrijven zijn 50% van de Bitcoin eigendom (alle miners)
  • Alle miners van Bitcoin in de wereld gebruiken evenveel energie per dag als de stad Eindhoven verbruikt in een jaar
  • Bitcoin kan maximaal 7 transacties per seconde uitvoeren

SAP Leonardo brengt nieuwe technologieën zoals Internet of Things, Machine Learning en Blockchain samen en integreert ze in de SAP Cloud Platform, die het voor klanten mogelijk maakt om snel te innoveren en gebruik te maken van deze nieuwe technologieën.

Internet of Things (IoT): apparaten binnen huizen krijgen eigen IP-adressen waardoor je de apparaten eenvoudig kan aansturen (middels o.a. de smartphone). Al deze apparaten genereren data. Dit kun je ook toepassen in hele waardeketens.

Alle data komt bij elkaar door IoT, Blockchain en machine learning en gaan daar vervolgens op acteren (IoT en machine learning is een interessante combinatie).

Innovatie in IT klinkt heel mooi, maar twee belangrijke aandachtspunten bij Iot, Blockchain en machine learning zijn:

  • Privacy-aspect
  • Ethische dilemma’s (voorbeeld: bij te nemen beslissingen door zelfrijdende auto’s in gevaarlijke situaties).

Op onze facebook pagina zijn de foto’s van het bedrijfsbezoek te vinden.

© 2015 - BE'ER