10 april 2014 10 april 2014

“Crime Stuff”

Jouke van der Zee gaf op 10 april een lezing in het auditorium in Arnhem. Tijdens zijn lezing gaf hij een bijzondere inkijk in de wereld van fraude en criminele geldstromen. De avond werd afgesloten met een gezellige borrel in lokaal 99.

DSC01393

Christian Vijn, vierdejaars student bedrijfseconomie was aanwezig en doet verslag.

Vorige week heb ik mijn eerste activiteit bij mogen wonen van de alumnivereniging BE’ER. Ik werd, als binnenkort afstuderende student bedrijfseconomie, uitgenodigd door mijn afstudeercoördinator Hugo Nieuwpoort en ben zeer aangenaam verrast over mijn eerste deelname aan een BE’ER activiteit!

Het betrof dit keer een lezing van Jouke van der Zee over eigenlijk zo een beetje alles wat met criminaliteit en de financiële wereld te maken had. Van lokale schandaaltjes tot internationale maffia witwaspraktijken. Door de vele interessante voorbeelden kwam ik er al snel achter dat criminele zaken/’stuff’ vrijwel overal in de (bedrijfseconomische) wereld zit en Jouke vertelde dit uit vele eigen ervaringen. Ooit enig idee gehad dat alleen maar mannen fraude plegen en de USA PATRIOT Act een enorme nationalistische afkorting is?

Over dit maar nog veel meer is nog leuk en lang gesproken tijdens de gezellige borrel te lokaal ’99. Hiervan was de toegevoegde waarde ook snel te zien, verschillende deelnemers wisselden gegevens uit en ook ik heb contacten gevonden voor mijn zoektocht naar een interessante en relevante afstudeeropdracht. Maar mijn zoektocht is nog niet afgelopen! Ik zoek nog steeds een afstudeeropdracht met voor mij maximale raakvlak te weten kwaliteits- of risicomanagement (in de financiële sector)! Vanaf september kan ik gaan afstuderen, mocht u het idee hebben mij verder te kunnen helpen hoor ik dit heel erg graag!

BE’ER, heel erg bedankt voor de interessante activiteit, ik weet absoluut zeker dat wij elkaar nog steeds meer gaan zien en ik een zeer actief lid ga worden!

Christian Vijn

Foto’s van dit evenement vind je op onze facebook pagina.

© 2015 - BE'ER