24 april 2007 24 april 2007

Onderhandelingstechnieken en beroepenoriëntatie

Voor een aantal van onze (aspirant-)leden breekt een spannende tijd aan. Einde jaar nadert, diploma-uitreiking volgt en dan? Wat doe je als je afgestudeerd bent? Ga je werken? In welke sector en in welke functie? En hoe verdien je in het eerste gesprek € 2.000 of meer?

Op zoek naar je kracht en interesse met Vitae

24 april  heeft BE’ER in samenwerking met Vitae, de bemiddelaar op het gebied van werving- en selectie en interim-professionals, een bijeenkomst over de onderhandelingstechnieken en het brede beroepsveld van een bedrijfseconoom gehouden.

In gesprek met de professional

Niet alleen studenten, maar ook alumni die al meerdere jaren werken ondervinden de meerwaarde van deze avond. Verschillende professionals waren aanwezig, een assistent accountant, een medewerker AO/ IC bij de rechtbank, een assistent controller en een financial interim professional om aan onze leden alle vragen over het brede werkveld te beantwoorden.

Welke sector interesseert jou?

Tijdens de gesprekken konden leden zich op het brede werkveld van bedrijfseconomen oriënteren. Door de kleinschaligheid en de informele sfeer werden de professionals makkelijk gevonden om vragen te stellen over de verschillende interessegebieden van de aanwezige leden en studenten.

Hoe verdien je € 2.000 in één gesprek?

Vitae maakt je wegwijs in de onderhandelingstechnieken:

  • Hoe bereidt je je voor?
  • Waar let je op tijdens de gesprekken?

Sollicitant heeft geen goed beeld van eigen marktwaarde

Het lijkt makkelijk, maar de praktijk laat zien dat nog teveel sollicitanten geen goed beeld hebben van hun eigen marktwaarde. Acteur Jeroen Veenendaal legde tijdens een confronterend rollenspel de aanwezige (aspirant)leden het vuur aan de schoenen door een HR- manager na te spelen in een salarisonderhandeling met een sollicitant. Voor de vrijwilligers Kadir en Hendrik een stap in de goede richting tot een wervelende carrière.

Een pittige gesprek werd niet uit de weg gegaan.

Zij boden zich aan als vrijwilliger om het pittige gesprek aan te gaan met de HR-manager, gespeeld door Veenendaal, en daarbij met een maximaal salaris de baan in de case te krijgen. Helaas is dit door beide niet gelukt. Een bleef sterk gaan voor het salaris, maar kwam daardoor niet tot een acoord. De andere kandidaat gaf veel toe op zijn salariseisen en verkreeg daarmee de baan. Wel kregen beide en het publiek zeer veel tips mee om toe te passen in een real-life sollicitatiegesprek. Kortom: een toegevoegde waarde voor een goede start van een mooie carriere!

Begin voor een veelbelovende loopbaan is gemaakt

De activiteit was een succes. Dit is mede te danken aan het enthousiaste personeel van Vitae, het interactieve programma, de mooie locatie en het kleinschalige en informele karakter. De avond was niet alleen gezellig en informatief maar heeft onze (aspirant) leden weer een stapje dichter bij een veelbelovende loopbaan gebracht.

© 2015 - BE'ER