14 november 2012 14 november 2012

Op reis met General Electric

Hoe neem je in deze turbulente tijden de maatschappelijke verantwoordelijkheid en de verantwoordelijkheid voor ca. 300.000 medewerkers wereldwijd? Wat doen ze? Hoe doen ze dat? Hoe blijven ze ‘in control’ in meer dan 150 landen met een omzet van 147 miljard dollar? Bieden ze een stabiele basis? Allemaal relevante vragen waar tijdens het evenement antwoorden op werden gegeven.

 ‘I Never failed, I only invented 10.000 ways of not doing something’ – Thomas Edison

Welkom

De gang voor het auditorium vulde zich vanaf 18.15 u. met de bezoekers van het symposium. Er werden handen geschut, broodjes met koffie genuttigd en om
19.00 u. waren de bezoekers gereed voor de presentatie van de wereldspeler.
De voorzitter Bart Zegers heette alle bezoekers van harte welkom. In de inleiding schetste Bart de huidige dynamiek: presidentsverkiezingen in de VS, een nieuw regeerakkoord van het nieuwe kabinet Rutte, het gure economische klimaat en dan…….  vandaag een presentatie van twee insiders van GE.

GE General en GE Benelux

Voor de pauze nam Roland Teixeira (Country Executive, Benelux) het publiek mee op een treinreis door GE General en GE Benelux. Hij liet met illustratieve kengetallen zien dat we met een wereldspeler te maken hebben.
Hij opende zijn presentatie met een korte film om GE ‘op de kaart’ te zetten en met een citaat m.b.t. innovatie: ‘I haven’t failed, I’ve found 10.000 ways that don’t work’ – Thomas E Edison.
Vervolgens kregen we een helder inzicht in alle product/markt combinaties van GE. De vier grote onderdelen waar GE goed in is, zijn”: Powering, Moving, Curing en Building.
Op de treinreis door GE kwamen we de volgende stations tegen: de cultuur, het Employee Management System (EMS), de groeiwaarden, de integriteit en reputatie, en het investeringsprogramma. Het eerste deel werd afgesloten met een schets van GE Benelux. Regionale verantwoordelijkheid is belangrijk. Hierbij een kleine illustratie. In Rheden heeft GE de kwalificatie ‘Goldstar’. Om deze te verkrijgen moet je voldoen aan heel strenge eisen op basis milieu en veiligheid.

GE Finance

Na de pauze nam Arjan van der Vliet (EMAE Pole Manager Finance at GE Aero Energy) plaats op de ‘machinistenstoel’ voor het vervolg van de treinreis.
Als eerste gaf hij aan wat GE in Rheden voor activiteiten verricht. Vervolgens kwam GE Finance in de spotlight. Hij liet zien hoe GE Finance is ingericht.
Onder zijn leiding werden de volgende ‘GE – stations’ aangedaan: Finance and Financial Performance 2011, Role of Finance, Operating Rhythm, Tools (GOLDnet, Ecompliance, ART), Account Reconciliations en Risk Assessment.
Voor de echte BEER- Financials was het smullen in de GE-keuken. En zoals Arjan stelde: ‘Je moet je keuken op orde hebben anders wordt het chaos.’

Beiden sprekers bleken in staat om de interactie met de bezoekers sterk te stimuleren. Er werden heel wat vragen tussendoor en aan het einde gesteld en op heldere wijze beantwoordt.

Arjan van der Vliet

  • EMEA Pole Manager Finance at GE Aero Energy

Voor meer info zie www.linkedin.com.

Roland Teixeira

  • Country Executive & Growth Leader Benelux

Voor meer info zie www.linkedin.com.

© 2015 - BE'ER