21 april 2010 21 april 2010

Risk congres

Risico’s zoeken of vermijden? Wat vindt de wetenschapper? Wat vindt de auditor van Friesland Campina? Wat is de mening van ondernemers pur sang? En wat is jouw standpunt?

André van Es – Friesland Campina

André van Es is als Corporate Internal Auditor verbonden aan de Koninklijke Friesland Campina. Met 16.000 leden melkveehouderijen in Nederland, Duitsland en België en met 21.000 medewerkers tonen zij hun deskundigheid aan in de zuivelketen. Andre van Es heeft bij FrieslandCampina risicomanagement succesvol geïmplementeerd. Het wordt gedragen door het management, maar ook door de leden van de coöperatie.

Jan Otten – ACS

Jan Otten is managing partner van ACS en heeft ruime ervaring met het adviseren en begeleiden van ondernemingen en instellingen in verscheidene branches op het gebied van strategie, organiseren en informatiseren. Hij is auteur van vele publicaties en medeauteur van de boeken ‘Operational auditing in het MKB’ en ‘Kwaliteit van Administratieve Dienstverlening’ (KAD). Verder is hij als kerndocent voor de ESAA post-graduate opleiding Internal/Operational auditing verbonden aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam.

Manus van Oosterum – Arbeidsplein

Manus van Oosterum is directeur en eigenaar van Arbeidsplein. Arbeidsplein draagt er zorg voor dat door ketenintegratie alle bedrijfsprocessen en informatiestromen tussen werkgever, werknemer en andere betrokken partijen in de keten van arbeidsvoorwaarden met elkaar worden verbonden.

Eugène Bongers – Totaalnet Services

Eugène Bongers: Afgestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, maakte zijn droom waar door samen met zijn compagnon een eigen bedrijf te starten. Sinds de start in 1997 is de onderneming uitgegroeid van een kleine websitebouwer naar een in de Benelux opererende top 10 hostingprovider met Europese ambities.

Totaalnet verzorgt achter de schermen voor meerdere internetproviders de techniek en de operationele back office. Inmiddels telt de organisatie 20 medewerkers en beheert meer dan 100.000 domeinnamen en websites voor meer dan 35.000 klanten. Als alumnus wil hij graag zijn ondernemersgeheim vertellen.

© 2015 - BE'ER