8 december 2015 8 december 2015

Symposium MVO en Volkswagen

Op 8 december organiseerde BE’ER een symposium over Duurzaam Ondernemen en het dieselschandaal bij Volkswagen (VW).

Studenten, alumni, docenten en bedrijfsrelaties van de opleidingen Bedrijfseconomie en Automotive verzamelden zich in Theater Kastanjelaan13 te Velp.

????????????????????????????????????Olof van Joolen (Autovisie / De Telegraaf) trapte de avond af met een inleiding over het dossier van VW. ‘Wereldheerschappij tegen de laagste kosten’ is de nog steeds actuele filosofie van VW die voortkomt uit de tijd van Ferdinand Porsche.

Vervolgens lichtte Peter Mesman (Lector HAN) de technische kant van het dossier toe. Met een goede dosis humor leidde hij het publiek door de processen van de dieselverbranding, roetfilters, emissietesten en manipulatie van testen.

Ruud Koornstra (producer, oprichter Oxio, politicus en uitvinder van de LED lamp) inspireerde de zaal met zijn verhaal over duurzaam ondernemen. Na een succesvolle carrière als producer, was de BMW uit de grote jongensdroom niet een reden voor het rijkeLUIsleven.

Er bleek voldoende stof voor een afsluitende vragenronde en de avond werd afgesloten met een borrel. Waar de vakgebieden van Bedrijfeconomen en Automotive technici bij elkaar kwamen, ging iedereen met een verzadigd gevoel naar huis….DSC_2669

Meer foto’s van deze avond zijn te vinden op onze facebook pagina.

© 2015 - BE'ER