15 juni 2017 15 juni 2017

Verzeker je van verbeteren!

Lean management / Lean start up methodiek

 

Op 15 juni organiseerde BE´ER in samenwerking met Bovemij en Verzekeruzelf.nl een event over Lean management en de Lean Startup methodiek. Tal van studenten, alumni, docenten en bedrijfsrelaties kwamen bijeen in het auditorium van Bovemij in Nijmegen.

Renate Leander, lid RvB van Bovemij, trapte de avond af met een presentatie over Lean management binnen Bovemij. In 2015 zijn ze binnen Bovemij begonnen met het implementeren van Lean management. Volgens Renate was er een goede match tussen de Lean filosofie en de doelen van Bovemij. Steeds meer teams worden enthousiast over Lean en steeds meer teams willen beginnen met Lean management. In haar presentatie heeft ze verschillende successen van Lean binnen Bovemij gedeeld met het publiek.

Vervolgens kwam Arjuna Bosch, BE alumnus, aan het woord. Hij is al ruim 8 jaar werkzaam bij Verzekeruzelf.nl. Verzekeruzelf.nl is ruim een jaar geleden gestart met het gebruik van de Lean Startup methodiek om nieuwe producten op de markt te zetten. Zij zijn hierbij geïnspireerd door Eric Ries, de schrijver van het boek The Lean Startup. Arjuna heeft op een enthousiaste manier verteld hoe zij de Lean startup gebruiken binnen hun bedrijf. Daarnaast heeft hij voorbeelden uit de praktijk toegelicht.

Aansluitend op de twee presentaties had het publiek de mogelijkheid in gesprek te gaan met de gastsprekers. Dit werd gedaan in de vorm van een College Tour, die geleid werd door Bert den Boer. Niet alleen Renate Leander en Arjuna Bosch werden geïnterviewd. Ook André Claassen, coördinator Schade Grootzakelijk, en Yvonne van der Wielen, intern adviseur en projectmanager, werden geïnterviewd. Er bleek voldoende stof te zijn voor een leuke, boeiende vragenronde.

Binnen Bovemij is er een enorme verandering van de mindset van de medewerkers geweest. Het gedrag is wezenlijk in Lean en de cultuur binnen het bedrijf is essentieel. Het personeel moest een andere manier van werken aanleren. Hierbij was het enthousiasme en vasthoudendheid van de interne adviseurs belangrijk.

Binnen Verzekeruzelf.nl zijn ze met een jong en dynamisch team voortdurend op zoek naar manieren om sneller, flexibeler en klantgerichter te ondernemen. Het is van belang dat het personeel de drive heeft om stappen te zetten en dat men niet bang is om fouten te maken.

De avond werd afgesloten met een netwerkborrel. Samengevat was het een zeer geslaagde avond met een interessant thema en goede gastsprekers.

Iris van den Berk

 

© 2015 - BE'ER