Eerste speeddate avond geslaagd!

Op 11 mei organiseerden wij voor de eerste keer een speeddate avond voor vierdejaars BE-studenten.

Het doel? Studenten kennis laten maken met het beroepenveld om zo een betere keuze te kunnen maken voor een afstudeeropdracht / baan / vervolgstudie en kennis laten maken met onze vereniging.

DSC03260

Het terras voor Café van Buren in de Molenpoortstraat was goed bezet. Prachtig lenteweer. Vanaf 19.00 u. kwamen de BE studenten binnen en ontvingen een badge met hun naam en een aantal muntjes voor de consumpties. Om 19.30 u was de ruimte achter in het café goed gevuld. Ongeveer 25 vierdejaars BE studenten.

Achter 10 tafels namen de alumni plaats. In rondes van 10 – 15 minuten volgden de gesprekken over o.a. het werkveld van de alumni met hun takenpakket, de acquisitie voor een afstudeeropdracht, de activiteiten van BEER. Daarnaast konden de studenten hun CV laten bekijken door een recruiter.

Na elke ronde ging er en bel, maar konden de deelnemers zich moeilijk losmaken van de tafels. Toch op naar de volgende tafel…….

Om 21.30 u. moest de speeddate in de gereserveerde ruimte beëindigd worden. Maar de gesprekken kregen in dezelfde informele, gezellige sfeer een vervolg aan de bar.

Er was alom waardering voor dit goede initiatief van de vereniging. In de loop van de avond gingen een aantal met een goed gevoel en nuttige informatie huiswaarts over een inmiddels bomvol terras. Anderen pakten nog even een terrasje………..

Reactie Jonathan Eppink – vierdejaars student

Voorafgaand aan de speeddate had ik nagenoeg geen verwachtingen aan de avond. Deels omdat ik de afstudeernorm nog niet binnen heb en deels omdat ik überhaupt nog geen helder beeld heb van mijn toekomst. Tijdens de gesprekken met de verschillende alumni bleek dat de meesten van hen in de periode van hun afstuderen ook nog geen idee hadden welke richting de toekomst zou moeten hebben. Dit is voor, wat mij betreft, een geruststellende gedachte. Ondanks dat ik de afstudeernorm nog niet heb, ben ik erg blij dat ik de speeddate heb bijgewoond. Ik heb een hoop leuke en interessante gesprekken gevoerd. Nu ben ik voor mijn gevoel toch een stap dichter bij mijn afstuderen.

Reactie Pim Vermeulen – vierdejaars student

Tijdens de lessen ter voorbereiding op het afstuderen werden we geinformeerd over de netwerksessie tussen jong professionals en mensen uit het beroepenveld waarvan een aantal afkomstig was van de HAN. Ik heb me vervolgens aangemeld en ik ben blij dat ik eraan heb deelgenomen.

De netwerksessie vond plaats bij cafe van buren en dit bracht meteen een gemoedelijke sfeer met zich mee. Ook de grens tussen student en de mensen uit het beroepveld werd kleiner. Vervolgens begonnen we met de speeddates waarbij twee studenten voor tien minuten het gesprek aangingen met een professional. De gesprekken heb ik als zeer divers en erg aangenaam ervaren. Het ene gesprek ging bijvoorbeeld over de inhoudelijke werkzaamheden van een beroep en het andere over het traject dat de professional vanaf het afstuderen tot op heden heeft doorlopen. Tijdens de gesprekken waren er volop mogelijkheden om vragen te stellen of een ander onderwerp aan de kaak te stellen. Na afloop van de speeddates was er nog de mogelijkheid om op eigen initiatief gesprekken te (her)starten.

Voor mij persoonlijk heeft deze avond bijgedrage aan de voorbereiding op komende (solicitatie)gesprekken met professionals. Ik heb nu weer wat meer ervaring opgedaan in het voeren van verschillende soorten gesprekken waardoor ik beter weet wat me te wachten staat en dat zorgt ervoor dat ik met meer zelfvertrouwen en minder zenuwen kan gaan soliciteren voor een afstudeerstage.

 

Wij kijken terug op een bijzonder geslaagde avond. Bekijk onze facebook pagina voor enkele foto’s van deze avond.

© 2015 - BE'ER