Uitnodiging: “Diversiteit op de werkvloer”

De kracht van verschillen in organisaties

 

we nodigen je van harte uit voor ons volgende BE’ER evenement op 21 november.

Als er één organisatie is die weet wat de kracht is van verschillen op de werkvloer, is het wel Defensie.

Met hun motto: “Beschermen wat ons dierbaar is”, hebben zij een moeilijke taak die zij overal ter wereld en onder alle omstandigheden uit moet kunnen voeren. Dit vraagt om een grote diversiteit aan kwaliteiten in hun teams. Om alle kwaliteiten optimaal in te kunnen zetten is het voor defensie van groot belang dat deze herkend, gewaardeerd én slim ingezet worden.

Als Senior stafadviseur commando landstrijdkrachten én bestuursvoorzitter van Stichting Vrouw en Defensie maakt Jeanet Pijpker zich hard voor een grote mate van diversiteit op de werkvloer en het maximaal benutten hiervan. Op 21 november geeft Jeanet een kijkje in de keuken van defensie en de wijze waarop zij gebruik maken van diversiteit.

Daarnaast geeft Bert Overbeek een presentatie over de inzichten die hij heeft opgedaan tijdens het schrijven van zijn management top 10 boek “diversiteit op de werkvloer”. Hij zal ingaan op de relatie tussen diversiteit en succes, inzicht geven in de slaagfactoren en laten zien hoe je de sterkten kunt herkennen én gebruiken. Maar hij zal je vooral aan de hand van vele praktijkvoorbeelden laten ervaren dat het ook een leuk onderwerp is!

Benieuwd naar het verhaal van Bert Overbeek en Jeanet Pijpker? Terecht! Zij maken het tot hun missie om je na een interactieve bijeenkomst geïnspireerd de zaal te laten verlaten!

Programma

  • 18:15 – 18:45      Ontvangst (met broodjes)
  • 18:45 – 18:50      Opening
  • 18:50 – 20:00      Presentatie Bert Overbeek
  • 20:00 – 20:30      Presentatie Jeanet Pijpker – Defensie
  • 20:30 – 21:00      Vragen en afsluiting
  • 21:00 – 21:45      Netwerkborrel

Locatie

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Ruitenberglaan 31 in Arnhem; Auditorium (derde verdieping)

Over de gastsprekers

Bert Overbeek

Bert Overbeek is voor trouwe BE’ER bezoekers een oude bekende. In 2011 gaf hij eerder een lezing tijdens het evenement over competentiemanagement. Bert Overbeek is een autoriteit op de gebieden teaminnovatie, personal coaching en diversiteit. Al meer dan 20 jaar is hij actief als personal coach, teamcoach en organisatiecoach. Hij is bekend om zijn openheid, resultaatgerichtheid en het vermogen om veranderingen acceptabel te maken voor grote doelgroepen.

Hij publiceerde in de afgelopen 10 jaar meer dan 1500 artikelen op de leiderschapsblog Jonge Bazen; een partnerlink van Managementsite en van zijn hand verschenen drie Management Top 10 boeken; namelijk Flitsbrein, Mannen en/of Vrouwen en in 2017 Diversiteit. In dit boek legt Bert de schijnwerper op de onderscheidende kwaliteiten, om leidinggevenden meer van hun teams te laten begrijpen.

Jeanet Pijpker

Jeanet studeerde bestuurskunde (Erasmus Universiteit en Universiteit Utrecht) en was, voor ze bij Defensie ging werken, als Arbeids- en Organisatieadviseur werkzaam bij onder andere ING en diverse Arbodiensten. Ze werkt nu als burger bij de Koninklijke Marechaussee en wel als Senior Stafadviseur Commando Landstrijdkrachten. Daarnaast is ze sinds april 2014 voorzitter van het Defensie Vrouwen Netwerk.

Aanmelden

Aanmelden kan door uiterlijk 16 november een e-mail te sturen naar beer-activiteiten@han.nl o.v.v. naam, achternaam en telefoonnummer. Een introducé is welkom. Wel vragen we je de naam en het mailadres van de introducé aan te geven bij je aanmelding.

© 2015 - BE'ER