Uitnodiging Evenement Big Data

De wereld verandert, we staan aan het begin van een nieuwe industriële revolutie. Na elektriciteit, machines en het internet zal nu de kracht van data onze businessmodellen drastisch gaan veranderen. De consument is niet meer hetzelfde als die van 10 jaar geleden. Er is een nieuwe generatie opgestaan die in toenemende mate digitaal opereert, wat resulteert in bergen data. Big data. Maar wat is nou eigenlijk ‘Big Data’?

Wil jij inzicht krijgen in de mogelijkheden en risico’s van Big Data? Kom dan op 8 november naar ons evenement, met als sprekers Erwin van Oosten (Building Blocks) en Just Stam (Ministerie van Veiligheid en Justitie).

De mogelijkheden van Big Data
erwin van oostenTegenwoordig beweert iedereen er mee bezig te zijn, maar hoe maak je nou echt een duidelijke data gedreven visie? Erwin van Oosten (Data scientist en Data translator bijBuilding Blocks) geeft tijdens zijn presentatie inzicht in wat er ons te wachten staat en wat er met data allemaal mogelijk is. Hij behandelt enkele inspirerende cases van o.a. Microsoft, Netflix en Google. Hierdoor weet jij hoe je deel kan uitmaken van de nieuwe revolutie van Big Data!

Kansen en risico’s op het terrein van de veiligheid en justitie
just stamBij de overheid wordt van Big Data analytics nog maar mondjesmaat gebruik gemaakt, terwijl hier wel grote kansen liggen. Naast kansen levert het gebruik van Big Data echter ook risico’s op.
Just Stam is raadadviseur op het ministerie van Veiligheid en Justitie en houdt zich daar bezig met vraagstukken op het snijvlak van veiligheid en privacy. In zijn lezing neemt hij je mee in de kansen die Big Data op het terrein van veiligheid en justitie geeft. Daarnaast behandelt hij welke risico’s hierbij komen kijken en hoe de overheid hiermee om gaat.

 

Debat

Na afloop krijg je de mogelijkheid vragen te stellen en met Just Stam en Erwin van Oosten te discussiëren tijdens een debat.

We sluiten de avond af met een gezellige borrel.

Programma

18:15 Ontvangst met broodjes
18:45 Opening
18:50 Erwin van Oosten
19:20 Just Stam
20:20 Debat / Vragen
21:00 Borrel

Locatie

HAN Nijmegen (Laan van Scheut 10)

Aanmelden?

Wil jij deze avond niet missen? Meld je dan voor 30 oktober aan door een e-mail te sturen naar beer-activiteiten@han.nl. Introducees zijn welkom.

© 2015 - BE'ER