Uitnodiging: Finance Inspiratie Ontmoeting Big Data For Finance

Je gaat het pas zien als je het door hebt …

In samenwerking met Fagro organiseren wij op 7 februari a.s. een evenement op de HAN in Arnhem.

Is Big Data een bedreiging of kans voor Finance? Aan de hand van praktijkvoorbeelden en zijn prikkelende manier van presenteren neemt David de Jong (RC) je mee in de kansen voor Finance. Want die zijn er volop. Maar … ‘Je gaat het pas zien als je het door hebt’. Door anders naar de mogelijkheden te kijken, bestaande beelden los te laten en te begrijpen wat Big Data is en zeker ook wat het niet is. Dit zal met herkenbare praktijkvoorbeelden voor Financials worden geïllustreerd.

Van data naar inzicht

In een wereld die steeds meer volatiel, onzeker en complex is, is het nemen van juiste strategische besluiten steeds belangrijker. Daarmee raakt het één van de kerntaken van Finance, namelijk het ondersteunen van management door het leveren van relevante stuurinformatie. Echter, Finance is, in haar huidige verschijningsvorm, niet in staat om aan deze uitdaging invulling te geven. Enerzijds doordat zij nauwelijks in staat is echt anders naar data en mogelijkheden te kijken, anderzijds doordat zij tekortschiet in het omzetten van grote hoeveelheden data in verschillende vormen (tekst, foto, video, sensor en transactie) naar relevante stuurinformatie. Maar dat wil niet zeggen dat zij niet haar rol moet pakken en de regie kan nemen in het organiseren van het proces van data naar inzicht. Want bij dit proces ligt er een kansrijke en noodzakelijke rol voor Financials.

Over de spreker

David de Jong (RC) heeft een achtergrond in Finance en is de laatste twee jaar binnen Achmea met name actief op het gebied van Innovatie en Data Analytics. Daaruit komt zijn overtuiging dat hier de kansen liggen voor Finance om de regie te pakken op het gebied van Advanced Data Analytics. Daarnaast verzorgt David colleges bij TIAS School for Business and Society en bij Opleidingsinstituut Alex van Groningen op het gebied van Finance & Analytics en spreekt met regelmaat over dit onderwerp op congressen.

Programma 7 februari 2017

17.45 uur:            Ontvangst met broodjes

18.30 uur:            Opening: BEER

18.35 uur:            Introductie: Fagro/Carin Pel – van het Reve

18.45 uur:            Presentatie: Big Data For Finance/ David de Jong

20.15 uur:            Borrel

Deelname en inschrijven

Deelname aan deze bijeenkomst is kosteloos. Let wel: het aantal plaatsen is beperkt. Je kunt je inschrijven tot 1 februari 2017  door een e-mail te sturen naar beer-activiteiten@han.nl o.v.v. naam, e-mailadres, telefoonnummer, bedrijf en functienaam. Het is mogelijk een introducé aan te melden.

Locatie

De bijeenkomst vindt plaats in het auditorium van de FEM (Hogeschool Arnhem Nijmegen) in Arnhem (Ruitenberglaan 31).

© 2015 - BE'ER